Weer een succesje!

De voormalige Rehobothkerk aan de Kleine Drift zal worden verbouwd met behoud van veel belangrijke kenmerken. Toen Henk Makaske vorig jaar het gebouw kocht, van de kerkelijke samenwerkingsgroep De Verbinding, kwam Albertus Perk in actie. Wij hebben gevraagd om het pand de status van gemeentelijk monument te geven. Met name de voorgevel met zijn honingraat-structuur is een bijzondere blikvanger.

Het oude kerkgebouw heeft nog geen monumentenstatus, maar Eigenaar Makaske heeft nu wel plannen voor verbouwing bekend gemaakt die in grote lijnen overeenkomen met onze wensen. Het pand zal een maatschappelijke functie krijgen: een kinderdagverblijf voor ongeveer 60 baby’s en een naschoolse opvang voor 30 kinderen. CompaNanny zal het gebouw voor dat doel gaan huren van Makaske.

In de aanvraag voor een Omgevingsvergunning valt te lezen dat de aanbouw aan de linkerzijde van het gebouw wordt gesloopt. Daar komt een ‘buitenruimte’ met speelmogelijkheden voor de kinderen. De voorgevel houdt in grote trekken zijn bijzondere vorm, al komt er nieuw zonwerend glas in. Binnenin het gebouw komt een extra verdieping die wordt gerealiseerd door een tussenvloer aan te leggen. Door het zonwerende glas zal dat aan de voorzijde niet of nauwelijks zichtbaar worden.

We moeten natuurlijk afwachten hoe de uiteindelijke bouw zal uitpakken, maar het lijkt erop dat we -zelfs zonder de status van gemeentelijk monument- op veel punten onze zin krijgen.

Recente foto van de Rehobothkerk via Google Maps