Succesvolle Ruilbeurs van Jumboplakplaatjes

Naar schatting kwamen maandagmiddag ruim 400 mensen naar de Morgensterkerk om hun boek Historisch Hilversum compleet te maken.

Sinds half januari zijn er in de Jumbo Supermarkten 7500 boeken en meer dan 1,3 miljoen plaatjes verspreid. De ruilmiddag staat ook in de Gooi en Eemlander van 14 maart. Onderaan deze pagina kunt u hetartikel lezen.

De meeste bezoekers kwamen niet alleen plaatjes halen, ze brachten ook massaal hun dubbele exemplaren naar de beurs. Dat leverde na afloop vele duizenden plaatjes op!

Voorzitter Ed van Mensch vond het geen optie om al die plaatjes als oud papier te behandelen, dus is er koortsachtig overlegd over de mogelijkheden. Voorlopig gaan vier bomvolle verhuisdozen naar een tijdelijke opslag.

Omdat er tijdens de ruilbeurs veel vraag was naar lege albums (“Nee sorry, ze zijn op!”) wordt ook gekeken of het mogelijk is nog enkele honderden boeken te laten herdrukken. Die zullen niet gratis meer kunnen zijn, maar waarschijnlijk met een complete set plaatjes verkocht gaan worden. Of dat doorgaat zal vooral afhangen naar de vraag!

U kunt zich nu al als geïnteresseerde opgeven. Stuur daarvoor een email naar Albertus Perk waarin u vraagt om meer informatie: info@albertusperk.nl

Klik op het eerste plaatje links om de slideshow te starten (Foto’s gemaakt door Kees van Aggelen en Joost Huijsing).

Gooi en Eemlander Jumbo Ruilbeurs