Succes ‘Hilversum in zwart-wit’

Onze film over Hilversum van 1924-1974 is op 2 maart in twee bomvolle zalen van het Filmtheater in première gegaan. Met Burgemeester van den Top en alle wethouders op de voorste stoelen. Na afloop applaus, champagne en veel lovende woorden. Dat was al een feestje, maar het bleef niet beperkt tot die ene dag. Bij een aantal vertoningen zijn makers Pieter Hoogenraad en Joost Huijsing aanwezig geweest om wat te vertellen over het maakproces en om vragen te beantwoorden. In goed-Nederlands heet dat Q&A.

Op dinsdagmiddag 12 maart was er een speciale vertoning voor leden van Senver (de Hilversumse Senioren Vereniging). Met oud-burgemeester Jeltien Kraaijeveld-Wouters op de voorste rij. Daarmee hebben nu alle drie de Hilversumse burgemeesters die in leven zijn onze film bezocht! (waarnemer Aptroot niet meegerekend). Omdat er veel animo was van Senver-leden werd op dinsdagochtend nog een extra vertoning ingelast.

Voor aanvang van de dinsdagmiddag-vertoning kwam Filmtheater-directeur met een verrassing: er waren bloemen en taart en een prachtig herdenkingsbord omdat er inmiddels 2500 bezoekers zijn geregistreerd! Dat moest gevierd worden, want hiermee is onze Albertus Perk-productie tot nu toe de best bezochte film in 2024. Minstens tot eind van de maand maart zijn er nog vertoningen gepland en als er genoeg vraag blijft loopt het ook in april nog door.

Kijk voor het hele schema op de website van het Hilversumse Filmtheater

Deze productie van ‘Albertus Perk’ geeft een bijzonder beeld van de ontwikkeling van Hilversum. Van boerengehucht tot Mediastad. De film vertelt het verhaal van 1924 tot 1974. De komende weken is de film nog veel en vaak te zien in het filmtheater, met soms tijd voor een Q&A met de makers Pieter Hoogenraad en Joost Huijsing,

Korting voor leden van Historische Kring Albertus Perk
– Het reguliere tarief voor deze film bedraagt €11,50
– Leden van Historische Kring Albertus Perk krijgen €2 korting op hun ticket en betalen €9,50 in plaats van €11,50. Kies hiervoor de ticketoptie “Albertus Perk” bij het aanschaffen van een ticket op de Website van het Filmtheater. Voor aanvang van de voorstelling vragen wij u de laatste nieuwsbrief van de Historische Kring te laten zien.

Foto’s: Danielle van Coevorden/Studio Kastermans, Filmtheater Hilversum, Kees van Aggelen en Joost Huijsing