Straatnamen online

Op 1 januari 2024 is het zover. Als onderdeel van het jubileumprogramma ‘600 jaar Hilversum’ wordt dan door de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk de website Straatnamen van Hilversum gelanceerd.

Voor veel (oud-)Hilversummers is het blauwe ‘Straatnamenboek’ dat in 1988 door A.H. Meijer was geschreven een fijn naslagwerk. Maar in 35 jaar is er veel veranderd: er kwamen straten bij, er is het nodige gesloopt en over allerlei wegen, lanen en pleinen is veel meer bekend dan in Meijer’s tijd. Voor Albertus Perk redenen genoeg om een nieuwe versie te gaan maken, maar dan online. Met veel meer gegevens en de mogelijkheid om alles actueel te houden.

We beginnen op de eerste dag van het jubileumjaar met 60 straatnamen. Wekelijk worden 6 straten toegevoegd en uiteindelijk hopen we uit te komen op een totaal van meer dan 1250 straten, velden en andere gebieden waar we als historische vereniging graag wat over willen vertellen.

Vanaf vandaag kunt u ‘proeven’  wat er op 1 januari 2024 gepubliceerd zal worden! De site is al beschikbaar en u kunt er kennis mee maken. Enkele voorbeelden zijn al zichtbaar, zoals Dudokpark en het Achterom.

Om de voorbeeldsite te zien kunt u hier klikken

Wie vragen heeft over dit project, of wie wijzigingen wil voorstellen kan contact opnemen met de makers: straatnamen@albertusperk.nl