Silverpoint trakteert

Op zaterdag 2 juli komt er een eind aan de historische tentoonstellingen in Silverpoint: ze worden op een bijzonder feestelijke wijze afgesloten. Met allerlei activiteiten, hapjes en drankjes, lezingen én gratis toegang voor iedereen! Omdat het vaak verguisde, maar in elk geval bijzondere gebouw Silverpoint zelf ook gaat verdwijnen is het ook een van de laatste kansen om dat van binnen te bekijken.

Voor liefhebbers van de Hilversumse geschiedenis is er een extra hoogtepunt: 150 jaar geleden werd Hotel Jans opgericht op de plek waar nu Silverpoint gevestigd is. Een mooie gelegenheid voor een feestje met een bijzondere gast: Hans Jans deelt herinneringen aan zijn familie en het iconische hotel.

Bijna een eeuw heeft Hotel Jans deze locatie gesierd, totdat het gesloopt moest worden voor de aanleg van de binnenring. In 1989 kwam hiervoor Silverpoint in de plaats, dat nu tijdelijk een werkplek en broedplaats biedt aan de creatieve en mediasector. Geniet ook van hun werk op 2 juli!

De tentoonstelling ‘Hilversum Ontkiemt’, over de explosieve groei van Hilversum in de periode 1850-1940, is dat weekend voor het laatst te bezoeken. inclusief de bijzondere maquette van de Hilversumse Historische Kring: zie ons dorp zoals het er rond 1850 uitzag.

Van 12.00-17.00 uur zijn de historische en kunstexposities geopend, kunt u mee met rondleidingen door het gebouw en is er live radio, muziek en lezingen. De bezoekers worden getrakteerd op drankjes en hapjes.

De hele middag zendt Dudok Radio live uit en bij Tante Jans worden gratis heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. Naast de doorlopende historische en kunstexposities, live radio en optredens zijn er enkele activiteiten met een geplande begintijd:

12.00 – 17.00: Bezoek expositie kunstenaars (Nancy Poeran, Ineke Gnodde, Ernest Laeven, Rolf Buiter)  & historische tentoonstelling, Live Dudok Radio, Knutselen & spelletjes voor kinderen en volwassenen, Versnaperingen

12.00 Rondleiding door het gebouw

13.00  Erfgoed Inspireert. Negeer erfgoed niet maar koester het en laat het een inspiratie zijn voor de toekomst, door Jacqueline van Oostveen

14.00 Hans Jans vertelt het verhaal over Hotel Jans

ca 15.00 Elwin Huisman, klassiek gitaar met interpretaties van Zuid-Amerikaanse componisten, Bach en eigen werk

ca 16.00 Popcorn Sutton, gitaar, accordeon en zang met bekende en minder bekende liedjes

ca 16.30 De Herklanking, Rolf Buiter en Ernest Leaven brengen een preview van hun performance bij Gluren bij de Buren. Ernest bespeelt het instrumentarium (deels van eigen ontwerp) en Rolf kiest hieruit de geluiden die hij elektronisch herklankt en real time terug  brengt in de ruimte. Het resultaat van deze synthese is misschien het beste te omschrijven als: abstracte muziek.

Het programma kan nog veranderen! Dus alles onder voorbehoud.

Silverpoint trakteert wordt georganiseerd door de Historische Collectie van de gemeente Hilversum, Dudok Architectuur Centrum, Bewaakt & Bewoond, Tante Jans, Dudok Radio, samen met alle partijen in Silverpoint.