Samen Schilderen met de Historische Kring

Op dinsdag 14 maart ging het project Samen Schilderen van start.
Burgemeester Van den Top en de wethouders namen de kwasten ter hand en gingen de eerste van 600 paneeltjes schilderen. Initiatiefnemer Monique van Wijk heeft daarbij geholpen.

Het is een mooi project in het kader van ‘ons’ 600-jarig bestaan. Monique: Ik heb een langwerpige fotocollage gemaakt van de geschiedenis van Hilversum, die in 600 stukjes is opgedeeld. Deze stukjes worden alle op een paneeltje van 25x25cm, onder mijn begeleiding,  nageschilderd. Dit ga ik doen in 30 á 50 schildersessies. De start is op 14 mei en in de loop van de dagen, weken en maanden daarna worden alle volgende paneeltjes gedaan, totdat het totaalbeeld in december onthuld gaat worden.”

Op 9 juni staat een schildersessie gepland in de Gooische Brink, bij de tentoonstelling ‘Schapen, Stoomtram en Schilderijen’. Daarvoor zijn leden van onze Historische Kring uitgenodigd.

Monique: “Je hoeft niet te kunnen schilderen, het concept is heel eenvoudig, iedereen kan meedoen. We maken van iedereen die meeschilders ook een foto, zodat er een collage van gezichten ontstaat van alle deelnemers: wie zijn de Hilversummers die dit samen hebben gedaan… Het streven is om met een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Hilversumse samenleving aan de slag te gaan en ik zou het een eer en geweldig vinden als de Historische Kring ook een schilderbijdrage wil leveren! Ik heb voor het ontwerp tenslotte veel gebruik kunnen maken van uw inspanningen om de geschiedenis van Hilversum voor de eeuwigheid te beschrijven en in beeld te bewaren… Ik hoop u dus te zien op zondag 9 juni. Schilderschorten liggen al klaar…”

Wie onderdeel wil worden van dit mooie initiatief kan zich opgeven via Nora Bosscher:
stuur een mailtje naar n.bosscher@hilversum.nl