Programma Museum Hilversum rondom 4 en 5 mei

Terug naar 1940 – 1945  |  29 april t/m 6 mei

Ontdek Hilversumse verhalen met oude en nieuwe foto’s in de buitenexpositie Terug naar 1940 – 1945. De expositie is ook een platform en een uitnodiging aan iedereen om verhalen te delen en zo mee te helpen aan het Hilversumse verhaal. De buitententoonstelling is gratis en dagelijks van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken.

Dinsdag 1 mei om 20:00 uur  |  Nieuws!

Een doorkijk in de vorderingen van het onderzoeksproject door Geraldien von Frijtag Drabbe Künzel met enkele studenten en achtergrond over de expositie door Ahmet Polat. Toegang is gratis. Aanmelden via mail communicatie@museumhilversum.nl.

4, 5, 6 mei om 14:00 uur  |  Sporen van de Duitse bezetting

Ken jij de bunkers in Trompenberg? Fiets met een gids langs sporen van de Duitse bezetting. Verzamelen om 14.00 uur met fiets voor het museum. Kosten € 3,00. Na afloop staat er een kopje koffie klaar.

Zondag 6 mei 15:00 uur  |  Spitfire

Maarten Kaptein vertelt over de glorie van de Spitfire in de Battle of Britain. Over de historie van dit bijzondere vliegtuig en de betrokkenheid van mensen. De technische, sociale, medische en emancipatoire ontwikkelingen, van het gebruik van stemming opwekkers door piloten tot de doorontwikkeling van plastische chirurgie.

Lezingprogramma
Aanmelden via mail communicatie@museumhilversum.nl.

Maandag 30 april  11:00 uur  |   Nieuwe verhalen in beeld
De lezing begint bij de expositie, die medio 1945 bij Wortelboer werd gehouden en waarin situaties werden nagespeeld en in beeld gebracht. Ook nu zijn situaties van toen gereconstrueerd door het na te spelen. Speciaal voor leden van Senver.