Op Pad 2020

 Op pad met Albertus Perk

Onder het motto Op pad met Albertus Perk organiseert de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk in de zomer een aantal fietstochten langs historisch en architectonisch interessante plekken in Hilversum. De excursies vinden doorgaans plaats op de eerste zondag van de maand en in september op Open Monumentendag. Ze worden doorgaans begeleid door deskundigen vanuit de vereniging.
De excursies duren doorgaans ongeveer twee uur. De deelname is voor leden van Albertus Perk gratis, voor niet-leden bedraagt deze € 2,50 p.p. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

De geplande fietstochten van juli en augustus zijn vanwege de corona-epidemie geannuleerd. Helaas gaat ook de fietstocht op de Open Monumentendag  van 13 september niet door.

Bekijk hier de vorige excursies en enkele verslagen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Op Pad verslag 7-7-2019

Excursie stedenbouw en watermanagement  op 7 juli 2019
Jos van Vliet, rioolbeheerder, en Joost Volkers, landschapsarchitect, van de gemeente Hilversum namen zo’n vijftig geïnteresseerden mee langs verschillende waterbekkens. Die zorgen ervoor dat de Hilversummers ook bij hevige regenval droge voeten houden.
Lees verder →

Op Pad verslag 4 augustus 2019

Op 4 augustus 2019 bracht Albertus Perk een bezoek aan de begraafplaats Gedenkt te Sterven. Flos Wisse Smit vertelde de bezoekers over de geschiedenis van de begraafplaats en leidde hen rond langs de graven van belangrijke Hilversummers.

Lees verder →