Op Pad – fietsexcursies

 Op pad met Albertus Perk

Onder het motto Op pad met Albertus Perk organiseert de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk elke zomer een aantal fietstochten langs historisch en architectonisch interessante plekken in Hilversum. De excursies vinden doorgaans plaats op de eerste zondag van de maand en in september op Open Monumentendag. Ze worden begeleid door deskundigen vanuit de vereniging.
De excursies duren meestal twee uur. De deelname is voor leden van Albertus Perk gratis, niet-leden betalen € 2,50 p.p. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Bekijk hier de vorige excursies en enkele verslagen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Succesvolle Burgemeesterstocht

Op zondag 7 augustus deden bijna 50 fietsers mee met de maandelijkse Op Pad Excursie. Onder leiding van Meindert Tepper en Herman Meddens gingen ze langs de zes straten die in Hilversum vernoemd zijn naar voormalige burgemeesters. Opvallend het zijn vijf lanen en slechts één straat. Die laatste is genoemd naar de allereerste echte burgemeester van de gemeente: Barend Andriessen.

Het aantal deelnemers was groter dan gewoonlijk, bovendien verscheen er een uitgebreid stuk over in de Gooi en Eemlander van maandag 8 augustus. U kunt dat verhaal dat geschreven is door Welmoed de Jong hieronder als PDF bekijken.

Bovendien maakte een van de deelnemers,  Liliane Taudin Chabot, veel foto’s tijdens de fietstocht. Ze maakte er collages van die we hierbij, met dank aan de maakster, publiceren.

GooienEemlander 20220808

 

Lees verder →

Open Monumentendag 2022 – fotoverslag

Traditiegetrouw verzorgde Albertus Perk tijdens de Open Monumentendagen een fietsexcursie. Omdat het thema dit jaar ‘Duurzaamheid’ was werden we langs allerlei gebouwen geleid die een tweede leven zijn gaan leiden. Bouwdeskundige Harry van der Voort ging aan de kop van het peloton fietsers vanaf de Kerkbrink langs allerlei panden in centrum en ‘over het spoor’. Mooie voorbeelden van hergebruik, waar zo’n 45 geïnteresseerden op af kwamen. Gedurende de excursie moesten er een paar heuvels worden beklommen en daarbij dunde het aantal fietsers wat uit!

Lees verder →