Noorderweg-monumenten in Gooi en Eembode Extra

In het februarinummer van het magazine ‘Gooi en Eembode Extra’ is een paginagroot stuk verschenen over dekperikelen rond de twee gemeentelijke monumenten Noorderweg 42-44. Wij hebben een ‘brief op poten’ gestuurd aan de gemeente omdat er op een ‘respectloze’ manier is gereageerd op eerdere bezwaren van Albertus Perk om die panden gewoon maar te slopen.

U kunt die brief van ons en nog wat informatie vinden op https://albertusperk.nl/hilversum-staat-sloop-gemeentelijke-monumenten-toe/

Er zijn wat reacties geweest van mensen die de twee panden niks waard vinden: “Er moeten daar nieuwe woningen gebouwd worden en als daar die twee bouwvallen voor gesloopt worden dan vind ik dat prima! Woningnood is belangrijker dan ouwe meuk.” De panden zijn inderdaad niet heel goed onderhouden, maar blijkbaar vond de gemeente die ze vier tot vijf jaar geleden een monumentenstatus gaf dat toen geen probleem. Het ontwerp van de twee gebouwen is monumentaal en als er achterstallig onderhoud is dan moet dat worden aangepakt.

Albertus Perk staat daarin niet alleen, ook het Cuypersgenootschap komt op voor de twee panden: “Het kan niet zo zijn dat de monumentenstatus wordt opgeheven wanneer het niet uitkomt.”

202302 G&Eembode Noorderwegkopie