Nieuwsflits augustus-september 2020

Deze maand weer enkele coronaberichten over het lustrum en de Open Monumentendagen.

Daarnaast hebben wij een zeer bijzondere ‘special’ voor U. Meindert Tepper, actief lid van onze kring, maakte een Nieuwsbrief/reportage over de geschiedenis van het raadhuis.

Deze ‘special’ vindt u in de tweede bijlage van onze mail. Als u deze open klikt, vindt u in de tekst 5 x een link. Als u steeds deze links aanklikt heeft u rechtstreeks toegang heeft tot de stem van Dudok, het oogsten van boekweit, de schoonheid van het raadhuis zowel van buiten als van binnen.

Op deze wijze willen wij een alternatief bieden voor de maandelijkse lezingen die nog even niet door kunnen gaan.

Van onze voorzitter over het lustrum

Vanwege de nog steeds geldende Corona maatregelen gaat het bestuur van Albertus Perk er van uit dat de viering van ons lustrum op 7 november niet door kan gaan. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een jaar uitgesteld. Jammer, maar uw en onze gezondheid gaan voor!

Ook het lustrumboek zal later verschijnen.

OPEN MONUMENTENDAGEN 2020: 12 EN 13 SEPTEMBER

page2image42098816

Ook de Open Monumentendagen van dit jaar verlopen anders dan gebruikelijk. Er is geen officiële opening en het aantal te bezoeken monumenten in Hilversum is kleiner dan vorige jaren. Toch kunt u op 12 en 13 september a.s. een keuze maken uit dertig monumenten. Wel moet u zich bij veel monumenten van tevoren aanmelden en een tijd reserveren. Kijk op de website voor aanmelding en openingstijden.

Een prachtige folder met informatie over de Open Monumentendagen en een plattegrond ligt o.a. bij de bibliotheek

SPECIAL: VAN WITTEN HULL TOT DUDOKS RAADHUIS

Meindert Tepper heeft een prachtig artikel geschreven waarin gekeken wordt naar de oude villa De Witten Hull en hoe daarvoor inde plaats het Dudok raadhuis kwam. U kunt het hier downloaden.