Nieuwe Film over Hilversum

Op het verjaardagsfeest van Hilversum gaat de nieuwe film ‘Hilversum in zwart-wit’ draaien in het Filmtheater. De première is op zaterdag 2 maart om 20.00 uur in ‘De Nacht van Hilversum’. In de tijd daarna zal de film ook regelmatig vertoond worden. ‘Albertus Perk’ heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar archiefbeelden uit de periode 1924-1974 en dat levert een prachtig beeld van een halve eeuw Radiostad op. Met films van amateurs en veel afleveringen van het Polygoon Bioscoop Journaal. Kom kijken en luisteren naar die legendarische stem van Philip Bloemendal.

De oudste bewegende beelden zijn  van het bezoek van Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana aan het 500-jarig jubileum van Hilversum op de Kerkbrink. Daarvan is ook bovenstaande foto. Daarna trekken Olympische zwemsters voorbij en schaatsende kinderen op de Kastanjevijver, jolige brandweermannen, Sint Bernardhonden, burgemeesters, de 100.000e Hilversummer, stoomtreinen, vliegende paters, de opening van Dudoks Raadhuis. En nog veel meer: ruim een uur lang kunt u zich vergapen aan de ongekleurde geschiedenis van uw woon- of geboorteplaats!

Onlangs heeft het Filmtheater de aankondiging van de première op haar website geplaatst en de zaal is al uitverkocht. Kijk snel op Filmtheater.nl  Gelukkig zijn er voor de tweede week van maart al een groot aantal nieuwe vertoningen gepland.

Leden van ‘Albertus Perk’ krijgen €2,00 korting als ze online tickets kopen. Let op dat u bij ‘kaartsoort’ dan invoert ‘Albertus Perk – korting zaal’. U moet vervolgens bij de entree van de zaal uw laatst ontvangen Nieuwsflits (de email nieuwsbrief van de Historische Kring) kunnen tonen.