Lustrumviering 17 december AFGELAST

LAATSTE NIEUWS

HELAAS, HELAAS, HELAAS

Het bestuur heeft besloten de viering van ons 9e lustrum geheel te annuleren. Het idee was om op 26 november jl. in Tante Jans een aantal activiteiten te organiseren. Deze dag is na het bekend worden van alle nieuwe coronamaatregelen verschoven naar 17 december. Nu blijkt dat ook op die datum het niet gewenst en verantwoord is om een feestje te organiseren. Hierop heeft het bestuur besloten om de gehele lustrumviering te schrappen.  Op naar het 10e lustrum in 2025!

LUSTRUMBOEK
Ter gelegenheid van het 9e lustrum is wel  het lustrumboek verschenen. Op 26 november jl. heeft de burgemeester het eerste exemplaar ontvangen in De Regenboogkerk met een beperkt aantal genodigden. Op  onze website www.albertusperk.nl  kunt u een samenvatting zien van de bijeenkomst.  

Het lustrumboek heeft een lange voorgeschiedenis. Al in december 2019 is aan leden gevraagd een bijdrage voor een boek over de jaren vijftig in Hilversum in te zenden. De respons was waardevol, maar te weinig om er een boek van te maken. Daarop heeft Eddie de Paepe zich bereid verklaard om als samensteller en redacteur de bijdragen aan te vullen met bewerkte teksten die eerder in De Gooi- en Eemlander in de rubriek Zoekplaatje van Stevens zijn verschenen.

Door alle coronaperikelen is keer op keer de lustrumviering met daarbij de presentatie van het boek noodgedwongen uitgesteld. Eindelijk kunnen we u nu ons lustrumboek presenteren:

Hilversummers in de jaren ’50 – herinneringen en foto’s.
Het boek is op zaterdag 18 december a.s. van 12.00 tot 16.00 uur  te koop voor de ledenprijs van € 15,- bij Tante Jans – Silverpoint, tegenover het station. Graag contant afrekenen.

Voor leden die op 18 december geen gelegenheid hebben om naar Tante Jans te komen, is het boek met korting ook te verkrijgen bij Erik van den Berg, Dalweg 3, op vrijdag 17, zaterdag 18 en maandag 20 dec. tussen 11.00 en 12.00 uur. Eveneens graag gepast en contant betalen. 

Voor een afspraak op een ander tijdstip tel. 035 6247406.

Het boek kan ook voor € 19,50 worden gekocht bij boekhandel Voorhoeve in de Kerkstraat en bij Primera Kerkelanden en Primera Seinhorst.

Het bestuur wenst u veel kijk- en leesplezier.

Marieke Middelhoff, secretaris
email: secretaris@albertusperk.nl

Bezoek gratis de tentoonstellingen in Tante Jans
Het bestuur biedt alle leden aan om de tentoonstellingen in Tante Jans – Silverpoint gratis te bezoeken.   

TENTOONSTELLINGEN
Op de eerste verdieping in Tante Jans kunt u een aantal tentoonstellingen bezoeken.

Hilversum ontkiemt laat in een aantal items de ontwikkeling zien van hoe het dorp een stad werd. Onderdeel van deze expositie is de fraaie maquette van Hilversum anno 1850.

Een tweede tentoonstelling NSF RADIO, fascinerende fabrieksverhalen, geeft een beeld van de impact van de Hilversumse Seintoestellen Fabriek, een Hilversums icoon. Deze tentoonstellingen zijn georganiseerd door de gemeentelijke afdeling Collectie Hilversum.

De tentoonstelling Dudoks Verkeershuis, gebouwd, gesloopt , herbouwd geeft een beeld van het wel en wee van het verdwenen onderkomen van de VVV aan het Stationsplein. Deze expositie is samengesteld door het Dudok Architectuur Centrum.

Op vertoon van dit informatieblad krijgt u gratis toegang voor twee personen. Toegang met de QR-code van uw coronatoegangsbewijs.
*   max. 15 personen tegelijk in de tentoonstellingsruimte
*   1,5 meter afstand
*   mondkapje verplicht

In verband met de doorstroming is het verzoek om de duur van uw bezoek tot één uur te beperken. Alle tentoonstellingen zijn in die tijd goed te bekijken.  

Openingstijden: zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 16.00 uur.

De tentoonstellingen in Tante Jans zijn ook in het eerste deel van 2022 te bezoeken. De precieze sluitingsdatum is nog onbekend.  

Gesloten op 1e kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. 2e kerstdag geopend.
De openingstijden kunnen worden gewijzigd door nieuwe coronamaatregelen.
Nadere informatie op de website www.dudokarchitectuurcentum.nl 

Detail maquette Hilversum anno 1850, gemaakt door leden van AP in 2015 en te zien in de tentoonstelling Hilversum ontkiemt.