Ledenavonden

 Praktische informatie

Elke 4e dinsdag van de maand (behalve in juni, juli, augustus en december) komen leden bijeen om te luisteren en te kijken naar een lezing. De ledenavonden beginnen om 20.00 uur en zijn doorgaans tegen 22.00 uur afgelopen.

Hilversums historie staat uiteraard centraal. De ledenavonden zijn niet alleen interessant, maar ook gezellig. Tijdens de pauze van een half uur treffen de leden elkaar aan het buffet of aan de boekentafel.

De ledenavonden worden gehouden in de Grote Kerk aan de Kerkbrink, ingang aan de Oude Torenstraat 6. De deur is open vanaf 19.30 uur.

 Programma

De volgende ledenavond is op 22 november.

24 januari 2023: J.P. Coenstraat 80

Valentijn Carbo van de monumentenvereniging Hendrick de Keyser neemt ons mee naar een heel bijzonder Hilversums huis. In 1955 kocht het jonge echtpaar Ton en Nel Sloëtjes de nieuwbouwwoning. Sindsdien is er opzienbarend weinig in het huis veranderd. Bijna alles is origineel, omdat Ton en Nel álles bewaarden en niets vernieuwden. Na hun overlijden heeft zoon Henk dat voortgezet (ook al het speelgoed uit zijn jeugd is nog in het huis aanwezig!) en later het huis geschonken aan ‘Hendrick de Keyser’.

Carbo schreef er een bijzonder boek over en komt op deze avond ons er alles over vertellen. De bedoeling is dat het pand als een soort museumhuis open gesteld wordt voor bezoekers om te komen zien hoe de tijd stil stond in de jaren vijftig en zestig.

Lees en bekijk hier meer over dit unieke huis ‘JP Coen 80’

Deze avond wordt gehouden in de zaal van de Grote Kerk, ingang Oude Torenstraat (naast de kerktoren). De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom en de toegang is gratis.

Eikbosserweg filmpje van Albert Bek (verbeterde versie!)

Een maand lang is dit filmpje al te zien op ons YouTube-kanaal. Maar nu is er een verbeterde versie! Niet het hijgen van de fietsende cameraman is Albert Bek nog hoorbaar, maar een paar rustige achtergrondmuziekjes.

Op de ledenavond van 25 oktober vertelde Albert Bek bevlogen over de geschiedenis van ‘zijn’ Eikbosserweg. Over de bijzondere woningen, de BB-bunker, Kinderhuis Saluti Juventutis, de diamantslijperij, de Julianaschool en huize De Roos. Met mooie foto’s tijdens de presentatie.

Alleen jammer dat het filmpje van de huidige Eikbosserweg door technische problemen niet vertoond kon worden. Daarom hebben we de fietstocht van Albert nu hier geplaatst. Een klein kwartier bewegende beelden van anderhalve kilometer weg.

De muziek die te horen is:

  • Inspiring Cinematic Background Music For Videos van Les-fm
  • Lofi Study van Fassounds
  • Lost Ambient Lofi 60s van Les-fm
  • My Little Garden of Eden van Geoffharvey
  • Cinematic Atmosphere Score 2 van Musictown