Juli is dit jaar de maand van de oerknal!

Op 21 juli 1923 vond de allereerste radio-uitzending plaats van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum, die dag wordt wel ‘de oerknal’ genoemd. Het is nu precies een eeuw geleden.

In het kader van die historische gebeurtenis zijn er dit jaar in juli een aantal activiteiten, de eerste is op zondag 2 juli. Dan wordt in het gebouw van Beeld en Geluid de radio reparatie- en taxatiedag  gehouden. Technici van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio (NVHR) zitten klaar met schroevendraaier en soldeerbout om oude en antieke toestellen weer aan de praat te krijgen.

Op deze dag mag iedereen die een defecte (buizen)radio of versterker thuis heeft liggen, deze meenemen naar het kleurrijke gebouw van Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. De reparaties zijn gratis, alleen voor eventueel gebruik van onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Bezoekers die langskomen met hun radio kunnen aanwezig zijn bij de reparatie en in gesprek gaan met de reparateurs. De radio-reparateurs zijn van de NVHR en hebben jarenlange ervaring met het herstellen van (buizen) radiotechniek.

Zondag 2 juli
11:00 – 15:00

in het Atrium van het gebouw van Beeld en Geluid