Jarige burgemeester gefeliciteerd door Albertus Perk

16 februari 2022 werd Gerhard van den Top de nieuwe burgemeester van Hilversum. Op de dag dat hij zijn eerste jaar vol maakt staat een delegatie van Albertus Perk voor de deur van het Raadhuis. Wij houden van historische data en willen de eerste ‘verjaardag’ van de burgemeester niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Gewapend met een bos bloemen en twee exemplaren van het boek ‘Historisch Hilversum’ komen Ed van Mensch, Kees van Aggelen en Joost Huijsing de B&W-Kamer binnen. De drie samenstellers van het Jumboboek gaan het jubileum mee vieren. Onder het schilderij van onze naamgever Albertus Perk (1795-1880) feliciteren we burgemeester Van den Top.

Verslaggever Stefan van Hees en fotograaf Bastiaan Miché van de Gooi en Eembode zien toe hoe de burgemeester een volledig gevuld plaatjesboek ontvangt én een exemplaar waar nog 180 plaatjes in geplakt moeten worden. Om hem op pad te helpen krijgt Van den Top ook een forse stapel plakplaatjes om samen met zoon en dochter de komende avonden lekker te gaan plakken!

Albertus Perk heeft in het eerste ambtsjaar van deze burgemeester regelmatig kritisch naar het werk van B&W gekeken: de problemen bij de vernieuwingen van Zonnestraal, de voorgenomen sloop van twee gemeentelijke monumenten aan de Noorderweg. Toch benadrukken we vandaag dat we samen met de lokale overheid moeten opkomen voor ons cultureel erfgoed.

BURG G&Ebode