Historisch Café op 13 juni

‘Van volkshuisvesting naar projectontwikkeling’ met Noud de Vreeze en Annette Koenders 

Het Historisch Café Hilversum besteedt op donderdagavond 13 juni ook aandacht aan het onderwerp ‘wonen en woningbouw’. Met name de volkshuisvesting en de projectontwikkeling. Noud de Vreeze begint bij de volkshuisvestingstraditie die begin 20ste eeuw opkwam vanuit de sociaal-democratische beweging en de schitterende resultaten die dat heeft voortgebracht. Vervolgens gaat hij in op de geleidelijke overgang van woningbouw door woningcorporaties naar woningaanbod door particuliere ondernemingen (beleggers en ontwikkelaars) in de tweede helft van de 20ste eeuw. Met de verzelfstandiging van de woningcorporaties in 1995 kwam de volkshuisvesting onder invloed van de marktwerking.

Na de pauze laat Annette Koenders voorbeelden zien van woningbouw door projectontwikkelaars in Hilversum en de invloed die een van de invloedrijkste, Johan Matser, op Hilversum heeft gehad. Daarna gaan Noud en Annette met elkaar en de zaal in gesprek onder leiding van Joop Lahaise.

De toegang tot het Historisch Café Hilversum is gratis. Na afloop gaan de organisatoren met de pet rond om de kosten van de sprekers te dekken.

aanvang: 20:00 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum aan de ’s-Gravelandseweg 55