Hilversum zoekt pareltjes!

Taxatiedagen op 17 en 18 mei bij expositie Schapen, Stoomtram en Schilderen 

“In de expositie aan de Gooische Brink brengt Collectie Hilversum bijzondere voorwerpen naar de Hilversummers en wordt de geschiedenis van de stad getoond”, aldus Nora Bosscher, collectiebeheerder van de gemeente Hilversum. “Een bijzondere selectie en waardevolle kennismaking met de geschiedenis van de eigen omgeving.”
In de tentoonstelling worden 100 voorwerpen uit de lokale geschiedenis getoond, allemaal met een mooi verhaal. Wij vinden dit een van de meest bijzondere: de Doopjurk van een Veneta-directeur. Een gewaad waarin 28 kinderen van dezelfde Hilversumse familie hun doop beleefden!
Waarschijnlijk zijn er nog heel veel bijzondere objecten te vinden ‘bij mensen thuis’
Heb jij een object van Dudok, een koektrommel met de Vituskerk, een Gooisch tapijt of misschien wel een schilderij van de schildersfamilie Koekkoek thuis? En heb je altijd al willen weten wat het verhaal hierachter is en misschien ook de waarde ervan? Met deze oproep nodigt Collectie Hilversum inwoners uit voor de taxatiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024.
Voor het beoordelen van de voorwerpen is een team van experts aanwezig  De Hilversumse taxateur Frederik Baerveldt: ‘Misschien ligt er ergens op zolder nog een schilderij van James de Rijk, David Schulman, Jan van Ravenswaay of J.H.B. Koekkoek, of ontdekken we andere interessante objecten. Daar word ik wel heel blij van!’ Naast collectiebeheerder Nora Bosscher is ook expert Kees van Aggelen (bestuurslid Hilversumse Historische Kring Albertus Perk) erbij, die veel over de geschiedenis van de stad weet. Van ieder werk wordt een taxatierapport gemaakt, dat bezoekers met het object weer mee naar huis krijgen. Ook worden alle objecten gefotografeerd.
De expositie Schapen, Stoomtram en Schilderen (100 objecten uit 600 jaar Hilversum)
Nog te bezoeken tot 30 juni in de Gooische Brink, Kerkstraat 63, 29-30.
De taxatiedagen zijn vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024 van 11.00 tot 15.00 uur.
Het evenement is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ongeacht of j wel of geen objecten wilt laten taxeren. Iedere bezoeker mag maximaal drie objecten of schilderijen meenemen.