Film Albertus Perk is kaskraker!

Onze documentaire Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945 is een absoluut succesnummer in het Filmtheater Hilversum van dit jaar. Deze week was de laatste mogelijkheid om de film via de onlineservice Picl te bekijken en nu kunnen we de kijkcijfers bekend maken.

Oorspronkelijk zou de film tussen 17 april en 5 mei vertoond worden, maar al gauw bleek dat de bezoekersaantallen alle verwachtingen overtroffen. Daarom werd de documentaire veel vaker in het Filmtheater geprogrammeerd, tot medio juni. Daar zijn in totaal 1597 mensen naar komen kijken.

Joke Maas van Filmtheater Hilversum: “In totaal is de film 46 keer gedraaid en met die bijna 1600 kijkers is het één van de best bekeken films van dit jaar geweest. Tervergelijking twee films die ongeveer even veel voorstellingen hebben gehad:
Mothering Sunday haalde in 51 voorstellingen 998 bezoekers
Falling for Figaro scoorde in. 51 voorstellingen 700 bezoekers.”

Niet alleen in totale aantallen bezoekers deed Hilversum Bezet en Bevrijd het dus goed, ook de zaalbezetting was zeer hoog!
Nadat de vertoning in het Filmtheater was gestopt konden liefhebbers via de online bioscoop Picl de film nog tot half augustus bekijken.

Joke Maas: “Op Picl staat Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945 op de derde plek van best bekeken films van 2022! De Top 3 ziet er als volgt uit:

1. Druk – 124 views
2. The Father / The. Worst Person In The World – 67 views
3. Hilversum Bezet en Bevrijd – 64 views.

Om in een Top 3 te staan met zulke grote titels is ook een heel mooi resultaat!”