De straat van AP

Een van de grootste projecten ooit van Albertus Perk is nu ruim vier maanden online:
De Straatnamen van Hilversum. Veel mensen kennen het Straatnamenboek uit 1988, maar de nieuwe online-versie laat dat oude blauwe boek verbleken.

Van de ongeveer 1250 Hilversumse straten, wijken en buurten zijn er nu 164 gepubliceerd. En sinds deze week hoort daar ook de straat van Albertus Perk bij!

De beschrijving van die straat van AP levert heel veel weetjes. Wist u dat er 147 huizen staan? En drie Stolpersteine liggen? De straat 10 postcodes heeft? Het oudste pand uit 1890 stamt?

Vanzelfsprekend is er ruim aandacht voor de naamgever van deze straat (en van onze historische vereniging). Albertus Perk was een bijzondere man – en dat was ‘ie.

Enige tijd geleden heeft de Gooi en Eemlander een uitgebreid interview gehad met de grote man achter het Straatnamenproject, Bob Houthuyzen. Onderaan deze pagina kunt u dat terugzien. Aanbevolen!

Hieronder het verhaal uit de Gooi en Eemlander met onze ‘Stratenmaker Bob’. Het stuk uit de papieren krant en de (uitgebreidere) versie op de website van de G&E. Allebei in hoge en lagere resolutie.

Hi-res – Bob Houthuyzen maakt een straatnamen website over Hilversum. ’Door namen weg te poetsen maak je de geschiedenis onzichtbaar’ website De Gooi- en Eemlander

Hi-Res – Straatnamen van Hilversum krantenknipsel 23-2-24 G&E

Low-res – Bob Houthuyzen maakt een straatnamen website over Hilversum. ’Door namen weg te poetsen maak je de geschiedenis onzichtbaar’ website De Gooi- en Eemlander

Low-res – Straatnamen van Hilversum krantenknipsel 23-2-24 G&E