Compliment voor Arie den Dikken

rechts Arie den Dikken, links Ed van Mensch (foto: Haakon Brouwer)

Arie den Dikken is al bijna een halve eeuw actief bezig met behoud en restauratie van Hilversumse monumenten. Vanaf 1975 als beleidsmedewerker bij de gemeente en na zijn pensionering is hij daar gewoon mee  doorgegaan. Voor Albertus Perk reden genoeg om hem op zaterdag 13 mei ons jaarlijkse ‘Compliment’ te geven *.

De bijbehorende oorkonde werd overhandigd door de voorzitter van Albertus Perk, Ed van Mensch. Daarbij werd stil gestaan bij de bijzondere verdiensten van Den Dikken bij de restauraties van beeldbepalende monumenten in Hilversum: Raadhuis, Clemenskerk, Zonnestraal, Vituskerk. Om maar een paar hoogtepunten te noemen.

(foto: Haakon Brouwer)

 

De korte plechtigheid vond plaats ín en vóór een rijksmonument. Vóór het beroemde Pierre Palla Concertorgel, ín Studio 1 van het Muziek Centrum van de Omroep. Geen toevallige plek, want Arie den Dikken is actief  bestuurder van de Stichting die dat wereldberoemde orgel liet restaureren en aan een nieuwe plaats hielp in het MCO. Bovendien is hij een van de auteurs van een boek over het bijzondere instrument.

Na het ‘Compliment’ konden de aanwezigen genieten van een concert door organist Patrick Hopper.

Kijk op YouTube naar een eerdere opname van Hopper op het Pierre Palla Concertorgel. Hij speelt ‘Polly’
(Dit is een opname van 11 december 2020 in dezelfde studio van het MCO)

* Het Compliment van Albertus Perk wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich bijzonder hebben ingezet voor het Hilversumse erfgoed.

CCE tekst Compliment Arie den Dikken 2023