Burgemeestersboek 1825-2022

‘Burgemeesters van Hilversum 1825-2022’ is de titel van een intrigerend nieuw boekje van een van de meest enthousiaste leden van ‘Albertus Perk’, Meindert Tepper. Op donderdag 21 april is het eerste exemplaar door de schrijver aangeboden aan onze spiksplinternieuwe burgervader Gerhard van den Top.

Er zijn maar weinig dorpen en steden in Nederland die een boek hebben met een overzicht van hun burgemeesters door de jaren heen. Hilversum springt er vanaf nu dus positief uit! Meteen na een berichtje over dit boekje op Facebook kregen we de reactie dat onze buurgemeente Huizen al vijf jaar geleden zo’n zelfde uitgave publiceerde. Ere wie ere toekomt.

Het boekje van 60 pagina’s is overhandigd in de Burgemeestersgalerij in het Raadhuis. Tepper en Van den Top staan voor het portret van de beroemdste burgemeester tot nu toe, Joost Boot.

De publicatie van het boekje is mogelijk gemaakt met hulp van de Historische Kring ‘Albertus Perk’. Vanaf 22 april 2022 is het voor € 7,50 te koop in vier plaatselijke boekhandels:

– Voorhoeve in de Kerkstraat
– Bruna op de Gijsbrecht
– Primera Kerkelanden
– Primera Seinhorst