28 maart 2023: Mooiste Straat & ALV

Deze Avond van Albertus Perk verloopt anders dan anders, omdat er ook een Algemene Ledenvergadering aan gekoppeld is. Geïnteresseerde leden kunnen alle informatie daarover in het laatste nummer van ons Hilversums Historisch Tijdschrift vinden (op pagina 36).

Hoogtepunt van deze avond wordt beslist de verkiezing van de Mooiste Straat van Hilversum. Pieter Hoogenraad organiseerde eerder al verkiezingen van het Mooiste Huis, het Mooiste Plekje en het Mooiste Gebouw, nu komen de straten aan bod. Is dat de imposante ‘s-Gravelandseweg, de Egelantierstraat met zijn intieme witte huizen of de Lorentzweg met zijn belommerde vijver?
Tot donderdag 23 maart konden er nog nominaties voor mooie straten worden ingediend. Dat kan een straat zijn, of een weg, een laan, een boulevard of zelfs een pad. Maar pleinen zijn uitgesloten van deelname! Die komen mogelijk in de toekomst nog eens aan bod…. Organisator Pieter Hoogenraad meldt dat van die nominatie-mogelijkheid veel gebruik is gemaakt. Hij heeft nu nog een paar dagen de tijd om van alle straten die aan de verkiezing meedoen foto’s te maken.

Op dinsdagavond die 28e maart vertoont Pieter Hoogenraad minstens zestig genomineerde straten en daarna volgt de geheime stemming. Ook in de bibliotheek aan de ‘s-Gravelandseweg kunt u uw stem uitbrengen.

Op 4 juni kunt u tenslotte met Pieter een fietstocht maken langs de tien straten die het hoogste scoorden! Houd voor alle informatie over die fietsexcursie onze website in de gaten.

De Avonden van Albertus Perk worden gehouden in een zaal van de Grote Kerk aan de Kerkbrink, met ingang aan de achterzijde naast het oudste bouwwerk van Hilversum: de Oude Toren! 

Aanvang 20.00 uur. 
De zaal is open vanaf 19.30 uur.