Welkom

 Introductie

erfgooier-beeldHilversum kent een lange en boeiende historie. Belangstelling voor die historie heeft ruim duizend leden samengebracht in de Hilversumse Historische Kring die genoemd is naar de vooraanstaande Hilversumse bestuurder en historicus Albertus Perk (1795-1880).

De vereniging organiseert historisch onderzoek, presenteert eens per maand een voordracht, brengt vier maal per jaar het Hilversums Historisch Tijdschrift uit en werpt zich op als beschermer van Hilversums historisch karakter. Meer kennis over het verleden van ons dorp geeft een beter inzicht in de ontwikkelingen van vandaag en leidt tot een frisse kijk op Hilversums toekomst.

 De Avonden van Albertus Perk

Elke 4e dinsdag van de maand (behalve in juni, juli, augustus en december) komen we bijeen om te luisteren en te kijken naar een lezing of ander soort presentatie.

Kijk hier voor het volledige programma.

 Zomerse Fietsexcursies

Onder het motto ‘Op pad met Albertus Perk’ organiseert de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk elke zomer een aantal wandelingen en fietstochten langs interessante historische plekken in Hilversum. De excursies vinden doorgaans plaats op de eerste zondag van de maand. Ze worden begeleid door deskundigen vanuit de vereniging, onder aanvoering van Pieter Hoogenraad.

Zie hier en de rechterkolom voor de excursies.

 Tijdschrift ‘Hilversums Historisch Tijdschrift’

4x per jaar, in de maanden maart, mei, september en december verschijnt ons Hilversums Historisch Tijdschrift vol met historische artikelen.

 Word lid!

Voor minimaal €20,- per jaar bent u lid van Albertus Perk.
Kijk hier voor meer informatie.

 

 Nieuwsbrieven

Eens per maand wordt een nieuwsbrief verzonden naar mensen die zich hiervoor opgeven. Een gratis abonnement op deze Nieuwsflitsen is met één mailtje ingesteld: nieuwsbrief@albertusperk.nl