Op Pad 2018

 Op pad met Albertus Perk

Onder het motto Op pad met Albertus Perk organiseert de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ook in de zomer van 2018 een aantal fietstochten langs historisch en architectonisch interessante plekken in Hilversum. De excursies vinden doorgaans plaats op de eerste zondag van de maand en in september op Open Monumentendag. Ze worden doorgaans begeleid door deskundigen vanuit de vereniging.
De excursies duren doorgaans ongeveer twee uur. De deelname is voor leden van Albertus Perk gratis, voor niet-leden bedraagt deze € 2,50 p.p. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Bekijk hier de vorige excursies en enkele verslagen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Op Pad 23 september 2018

Vandaag is het lelijk, morgen kan het een monument zijn.

Op Open Monumentendag, zondag 9 september 2018, fietste een groep van zo’n 30 geïnteresseerden onder het motto Vandaag is het lelijk, morgen kan het een monument zijn langs tien bijzondere, opvallende gebouwen in Hilversum, uit de periode 1965-1999. Zij deden dat onder leiding van bouwhistoricus Harry van der Voort. De tocht bood de deelnemers de mogelijkheid van gedachten te wisselen hoe de volgende generatie monumenten er uit zou kunnen gaan zien. (Foto: Hans Vorstheuvel Labrand).

Share
Lees verder →

Op Pad verslag: Ontmoetingen, een andere kijk op architectuur

Onder het motto ‘Ontmoetingen, een andere kijk op architectuur’ leidden de architecten Marjolein en Eric van Dijl een grote groep leden van Albertus Perk op zondag 5 augustus 2018  langs Hilversumse Pareltjes van Architectuur. Die pareltjes ontmoeten andere gebouwen, waar ze naast staan. Soms passen ze verbluffend goed bij elkaar, soms is het stuitend om te zien hoe panden op elkaar aansluiten. Met dat in het achterhoofd leidden Marjolein en Eric de deelnemers langs een groot aantal oude en nieuwe bouwprojecten in het centrum van Hilversum. Projecten waar je dagelijks langsrijdt maar waarvan de schoonheid (of lelijkheid) niet altijd tot je doordringt.

Share
Lees verder →

 

Share