Ledenavond 23 mei: Cultureel en historisch erfgoed; Kastanje BV vertelt

Er staan in Hilversum diverse bijzondere gebouwen leeg die het waard zijn om behouden te blijven, maar waarvoor (als het kan) een andere bestemming gevonden moet worden wil het rendabel zijn. Dat blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn.

Kastanje BV is een projectontwikkelaar met speciale aandacht voor cultureel en historisch erfgoed. Het bedrijf bestaat alweer 13 jaar en is gevestigd in de voormalige Tesselschadekerk in Hilversum.

Op de ledenavond van 23 mei vertellen de eigenaren, Kim van Kampen en Edwin van der Voort, over hun ervaringen en hun projecten zoals de Tesselschadekerk, Santbergen en het gebouw van de Wereldomroep, thans in gebruik als mediagebouw/kantoor van AVRO/TROS. Op grond van hun ervaringen hebben zij ideeën ontwikkeld over het opzetten van een soort Stadsherstelfonds zoals in een aantal steden in Nederland bestaat. Het bekendste voorbeeld is Amsterdam. Zou zoiets ook in Hilversum kunnen en zo ja hoe? Het kan zeker een interessante avond worden deze laatste leden- avond van het winterseizoen.

Datum: 23 mei
Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: De Akker, Melkpad 14a

Share