Kinderburgemeester Fien krijgt 1e exemplaar!

Woensdag 11 januari kwam een  burgemeester naar de grootste verssupermarkt van het Gooi om een bijzonder boek in ontvangst te nemen. Niet Gerhard van den Top, maar Fien Bakx, onze Hilversumse Kinderburgemeester.

Fien kreeg haar ambtsketen omgehangen door Liesbeth Michels van de gemeente. Daarna werd het eerste exemplaar van het boek Historisch Hilversum overhandigd door Sipke Schoonhoven, directeur van de Jumbowinkels in Hilversum, Bussum en Loosdrecht. Voor een supermarktbaas zijn boeken zelden van groot belang, ze passen niet echt in het assortiment van 25.000 artikelen. Maar dít boek wel: het is een eigen uitgave van de Jumbosupermarkten in Hilversum. Er zijn maar liefst 7500 exemplaren van gedrukt en die worden gratis verspreid onder de klanten (als ze minstens voor € 25 afrekenen bij de kassa).

Vervolgens krijg je vier ‘plakplaatjes’ bij elke aankoop van tien euro. Het bekende systeem van de voetbalplaatjes of (voor oudere lezers) de Verkade-albums. Dit keer geen plaatjes over sport of natuur, maar over de geschiedenis van Hilversum. En daar komt Albertus Perk om de hoek kijken. De selectie van de plaatjes en de teksten van het boek zijn verzorgd door drie bestuursleden van de Historische Kring: Ed van Mensch, Kees van Aggelen en Joost Huijsing.

Voor Albertus Perk is dit een uitgelezen mogelijkheid om de geschiedenis van onze woonplaats extra onder de aandacht te brengen. En waarschijnlijk bij veel mensen die we anders niet bereiken. Schoonhoven: “Het resultaat is er een om trots op te zijn: het is een prachtig album geworden, met 180 plaatjes. Samen met Albertus Perk hopen we veel Hilversummers te enthousiasmeren voor de geschiedenis van ons mooie dorp.”

De actie duurt zes weken. Uiteraard volgt er aan het eind van de spaaractie ook een ruilbeurs om de laatste missende plaatjes te bemachtigen.

Klik op het eerste plaatje links om de slideshow te starten (Foto’s gemaakt door Ziska van Aggelen).