Hilversumse Architecten deel 4

In het vierde en laatste deel van de bijzondere boekenserie ‘Architecten van Hilversum’ staat Willem Marinus Dudok centraal.  Natuurlijk, zou je denken, zonder de andere 50 architecten in de serie tekort te doen, want Dudok is dé man die de moderne architectuur in de Mediastad op de kaart zette. En waar anders kan je dat boek presenteren dan in het Raadhuis, het absolute meesterwerk van D

Op 16 december 2022 verzamelen zestig geïnteresseerden zich in de Burgerzaal. De zeven auteurs, uitgever Thys VerLoren van Themaat en burgemeester Gerhard van den Top zijn de hoofdrolspelers. De laatste als gastheer en ontvanger van het eerste exemplaar.

Er zijn vooral lovende woorden, want de boekenserie ‘Architecten van Hilversum’ is uniek. Bijna elf jaar research, waarbij allerlei tot nu toe onbekende details zijn ontdekt.  De vier boeken wegen in totaal tien kilo, met prachtige foto’s en voor een prijs die ongelooflijk laag is: wie de hele serie aanschaft betaalt 25 euro per boek en krijgt dan nog als extraatje een register-boekje cadeau. Losse delen kosten € 30,00.

Die prijs is mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, waaronder Albertus Perk. Links burgemeester Van den Top, rechts uitgever VerLoren van Themaat van Uitgeverij Verloren.

Het eerste exemplaar, met alle auteurs, de burgemeester en de uitgever.
V.l.n.r. Gerhard van den Top, Harry van der Voort, Annette Koenders, Anton Groot, Thys VerLoren van Themaat, Arie den Dikken, Max Cramer, Ineke Marx-van Daal, Rob Marx.

Vanaf vandaag is de hele serie verkrijgbaar in boekhandel Libris Voorhoeve en op de website van de uitgeverij.