Het 749e Gemeentelijk Monumentenschildje

Bestuurslid Joost Huijsing heeft zijn Basisschooltijd (toen het nog Kleuterklas en Lagere School heette) doorgebracht op de Hilversumse School Vereniging.

“Pas sinds ik actief ben in ‘Albertus Perk’ weet ik dat het schoolgebouw aan de Frans Halslaan de status van Gemeentelijk Monument heeft. Maar de school was daar, volgens mij, nog niet trots genoeg op! Dus toen medebestuurslid Kees van Aggelen er een gastles over de Hilversumse architectuur gaf, heb ik die kans aangegrepen. Ik ging mee en na afloop overhandigde ik een volgeplakt exemplaar van ons Jumbo Plaatjesboek aan de leerlingen en een monumentenschildje aan directeur Judith de Waal.”

“Het bijzondere aan dit schildje is dat het de 749e is die werd aangebracht! Wie een beetje kan rekenen (en dat heb ik goed geleerd op de HSV) weet dat er een nóg bijzonderder schildje aan zit te komen. Binnenkort zal ‘Albertus Perk’ met wat feestgedruis nummer 750 gaan vastschroeven. Het schildje is al aangeschaft en we weten dus op welk gebouw het zal komen, maar dat houden we nog heel even geheim.”

De geëmailleerde schildjes kunnen door eigenaars/bewoners van een gemeentelijk monument worden aangeschaft bij in het Live-Hilversum paviljoen aan Oosterspoorplein 1 in Hilversum.

Het schild is gratis op te halen, maar we stellen het op prijs als u een vrijwillige bijdrage overmaakt. Met € 25,- zou Albertus Perk uit de kosten zijn. Kijk hier voor meer informatie