Augustinessen van St. Monica

Ze waren in Hilversum jarenlang een begrip: de zusters van de Monnikenberg die in het klooster ‘Stad Gods’ woonden. Vanaf de jaren 50 kon je ze zien op de fiets naar gezinnen om hulp te bieden, huis aan huis bellend om loodjes te verkopen voor  ‘Meisjesstad’ of in kerken sprekend om abonnementen te verkopen voor hun blad ‘De Stad Gods’.

Op hun kloosterterrein aan de Soestdijkerstraatweg heeft het gegonsd van de tienduizenden mensen waar de zusters veel voor hebben betekend.

Na ruim 60 jaar sloot het klooster ‘Stad Gods’ haar deuren en in 2014 verhuisden de zusters naar één van hun andere kloosters in Utrecht, Someren en ….. Hilversum.

Ook op de Monnikenberg, een paar honderd meter verderop, zijn 4 zusters neergestreken in hun nieuwe klooster met gastenverblijf voor jongeren: Casella.

Paul Delcour en Annette van Tol hebben de zusters een jaar mogen filmen en interviewen. Dat leverde veel unieke beelden van deze congregatie op, die weinig filmcamera’s binnen liet. Ook hebben de zusters veel beeldmateriaal uit hun privé-archieven ter beschikking gesteld.

We krijgen een documentaire (2-luik) te zien die in 2013-2014 voor de KRO is gemaakt.
Deel I geeft een schets van de geschiedenis van de Augustinessen van St. Monica.
Deel II laat zien hoe de zusters heden ten dage leven.
De makers van deze film zullen wat meer vertellen over het maken van deze documentaire.
Zij zijn bereid om vragen te beantwoorden.

Datum: dinsdag 28 november 2017
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: de zaal van de Grote (NH) Kerk op de Brink.